Vína

6 položek celkem

Dělení vína podle barvy

Bílé

Bílé víno se vyrábí z bílých a červených hroznů. U červených hroznů se nepoužívá slupka, proto víno zůstává zlatavé. Bílé víno se často popisuje jako “lehké”, což je důsledek citrusové vůně. Pokud si hlídáte kalorie a kcal, tak doporučujeme suché bílé víno, které obsahuje nejméně cukru.

Červené

Pokud si chcete vychutnat výraznější a plnější chuť, sáhněte po červeném víně. Vyrábí se z modrých hroznů, které kvasí déle a za vyšších teplot než víno bílé. Červené víno obsahuje třísloviny a nesmíme ani zapomenout, resveratrol, kterému se přisuzují léčivé účinky. Aby se chuť červeného vína dostatečně rozvinula, používají se velké široké sklenice.

Růžové

Mnozí se domnívají, že růžové víno je kombinace bílého a červeného vína. Tak to není. Růžové víno vzniká krátkodobým naložením rozemletých modrých hroznů. Po cca 4-6 hodinách se uvolní velmi malé množství červeného barviva, což vytváří krásné růžové odstíny. Tato vína jsou velmi zajímavá, protože nabízí rozmanité odstíny a chutě.