Šampaňské

25 položek celkem
1606997890 gh mumm demi sec 075l olympe foto lahve
Tip
Mumm Olympe 0,75L
Momentálně nedostupné
1 249 Kč
886
mumm cr 9l caisse bois mathu large
26 999 Kč
791
mumm cr 9l caisse bois mathu large
16 999 Kč
788
1606138400 gh mumm cordon rouge 3l foto lahve
6 499 Kč
785
Nahoru
Další produkty

Sháníte kvalitní šampaňské? V naší nabídce si určitě nějaké vyberete. Pokud chcete koupit luxusní víno, můžeme doporučit PERRIER-JOUËT BELLE EPOQUE. Tato vína jsou plná smetanové jemné chuti s ovocnými akcenty. Pokud hledáte suchá šumivá vína (brut), tak se vám zalíbí PERRIER-JOUËT GRAND BRUT MAGNUM, G.H. MUMM CUVÉE R.LALOU nebo PERRIER-JOUËT GRAND BRUT. Rádi byste koupili sladší šampaňské? Skvělou volbou je G.H. MUMM DEMI-SEC.

Jak se vyrábí šampaňské

Víno s obsahem oxidu uhličitého se vyrábí tradiční metodou stanovenou zákonem o šampaňském na území Champagne ve Francii. Výroba šampaňského může probíhat pouze z povolených odrůd – Pinot Noir, Meunier a Chardonnay.

Velkou zvláštností je, že se šampaňské ve většině případech zpracovává z modrých hroznů. Šampaňské víno se vyrábí dvojí fermentací moštu - nejprve v kádích a pak v lahvích. Na závěr pak přijde pravidelné setřásání kalů. První alkoholická fermentace je stejná jako u jiných vín. Provádí se v kádích, někdy v dubových sudech. Rok po sklizni se vína míchají z různých půd a ročníků podle kritérií, která si výrobci střeží. Toto víno se následně ukládá do lahví s tirážním likérem, který se skládá z kvasinek a cukru a umožňuje tvorbu bublinek. Tvorba bublinek představuje ve skutečnosti druhou fermentaci a zároveň kvašení. V této chvíli se začíná vytvářet sedlina, která se před expedicí odstraňuje.

Servírování šampaňského

Šampaňské víno se podává v chladící nádobě na víno s ledem a vodou. Naléváme do 2/3 sklenice na šampaňské a lahev poté vracíme zpět do chladící nádoby na víno. Šumivé víno se dolévá, aby se neztratilo perlení. V žádném případě by se šampaňské nemělo chladit v mrazáku.

Doporučená teplota pro neročníková vína je 8-10°C a pro ročníková 12-14°C.